14/03/2018
האם אנטי-וירוסים אפקטיביים בטלפונים ניידים כמו שהם אפקטיביים במחשבים? כולם מכירים תוכנת אנטי וירוס כזו או אחרת דוגמת NORTON, AVG, ESET ואחרות. ואכן במחשבים הן נתנו מענה הולם ברוב המקרים לבעיות של ווירוסים, תוכנות ריגול, סוסים טרויאנים וכדומה. תוכנות האנטי וירוס עובדות על חתימות דיגיטליות ולכן לא תמיד יודעות לזהות את הווירוסים החדשים עד לזיהוי וניתוח הווירוס והוספתו למאגר החתימות הדיגיטליות. במשך עשרות שנים תוכנות האנטי וירוס נתנו מענה להתקפות שונות של ווירוסים ומנעו אותן אם כי לא במאה אחוז, אבל העובדה שהיה אנטי וירוס במחשב נתנה ביטחון גדול יותר למשתמשים במחשבים. אם יציאת הטלפונים הניידים לשוק והמעבר של התוקפים וההאקרים למימד הסלולרי, קפצו כל חברות האנטי וירוס על ההזדמנות והוציאו אפליקציות אנטי וירוס לטלפונים ניידים. אם ננסה להבין את ההבדלים בין המחשב לטלפון הסלולרי נוכל לראות את הדברים הבאים:
את הבעיה הזו בדיוק מנצלים הווירוסים ותוכנות הריגול כשהם מחביאים את עצמם ב-ROOT של הטלפון במקום שהם יודעים שהאנטי וירוסים למיניהם לא יוכלו להגיע אליהם או לזהות אותם. אם כך, האנטי וירוסים לניידים הם למעשה אשליה שלא באמת נותנת מענה של 100% לבדיקה אם יש או אין תוכנות ריגול או ווירוסים. לאחרונה מופצת אפליקציה המתקינה עצמה בנייד בשם CHROMES על מנת להטעות את המשתמש בטלפון הנייד. היא פותחת הרשאות של גישה להודעות סמס, אחסון וטלפון.
25/3/2022
תוכנות ריגול - SPYWARE23/06/2017
תוכנות ריגול - איך הם מגיעים לנייד ואיך מזהים אותם? תוכנת ריגול ניתן להתקין תוך 20 שניות על גבי מכשיר נייד. תוכנת ריגול לרוב מותקנת על גבי המכשיר הנייד לרוב על ידי התקנת של אדם הקרוב אלינו, אדם מהעבודה או קבלת הודעה במייל, וואטסאפ, הודעות סמס או ממס. במקרים רבים יהיה זה מישהו שיבקש את הנייד שלכם לשיחת טלפון קצרה, או יספרו לכם שהם רוצים להתקין לכם אפליקציה מעניינת. אותו אדם לא צריך הרבה כדי להתקין את תוכנת הריגול בנייד שלכם. בנוסף, הרבה מהתוכנות האלה מגיעות במייל או בהודעה ממישהו שאנחנו מכירים שממליץ לנו על אפליקציה חדשה ומדליקה. כזו שאנו בטוח צריכים. לרוב אנשים שמקבלים הודעה מאנשים שהם מכירים שממליצים להם על אפליקציה כזו או אחרת הם ממהרים להתקין את האפליקציה בלי לבדוק במה מדובר וגם לא שמים ממש לב להרשאות שהאפליקציה מבקשת. אם אדם מבקש ממך שיחה רצוי לבצע את השיחה עבורו ואז לתת לו את הנייד כשאתה כל הזמן לידו ומוודא שהוא לא מתעסק עם הנייד שלך ו/או מוריד אפליקציות לנייד שלך ללא ידיעתך. קיבלתם המלצה מחברים להוריד אפליקציה, אל תמהרו להתקין אותה. גם אם היא נראית אמינה יש לבדוק אם אנחנו באמת צריכים אותה ומאיפה אנחנו מורידים את האפליקציה. האם אנחנו מורידים אותה מגוגל פליי או אפל סטור או שהלינק לוקח אותנו לאיזה אתר מוזר ולא מוכר. רצוי לשים סיסמה בנייד ולא להשאיר אותו פתוח ללא סיסמא. כך תמנעו מאדם בעבודה או מבן /בת הזוג להתקין לכם תוכנות בנייד בזמן שאתם לא שמים לב. שימו לב שחלק מתוכנות הריגול מגיעות כעדכונים חשובים וכך זה מופיע לכם על הצג, הרבה אנשים ממהרים ללחוץ על "עדכן" מבלי לוודא שאכן מדובר בעדכון לגיטימי ואז מורידים ומתקינים את תוכנת הריגול או הווירוס לנייד שלהם. סימני זיהוי או חשד לתוכנות ריגול: הטלפון מתחמם יתר על המידה, הסוללה נגמרת מהר, לאור העובדה שרוב תוכנות הריגול משדרות דרך האינטרנט ניתן לראות שהשימוש באינטרנט הוא גבוה. באנדרואיד ניתן להיכנס למשל ל"שימוש בנתונים" ולראות האם יש שימוש גבוה בתנועה באינטרנט. סימני זיהוי נוספים יכולים להיות כיבוי איטי מדי של המכשיר, הפרעות ורעשי רקע, התנהגות מוזרה של הטלפון הנייד. אם אתם חושדים שמישהו מרגל אחריכם אתם מוזמנים לפנות אלינו לבדיקת ריגול מקצועית: עולם הסייבר - 03-5787730 (מומחים לבדיקת ריגול באייפון, בדיקת ריגול באנדרואיד) מידע נוסף ניתן למצוא באתר ויקיפדיה - תוכנות ריגול
25/3/2022
תוכנות ריגול - מותר או אסור6/23/2017
הטלפונים הסלולריים הפכו לחלק בלתי נפרד מחיי היום יום של כל אחד מאיתנו, אם פעם השתמשנו במחשב לצרכים היומיים שלנו, היום יותר ויותר אנשים משתמשים בטלפון הסלולרי כדי לנהל את המיילים שלהם היומנים, צ'אטים ועוד... לאור העובדה שבשנים האחרונות שיעור הגירושין בארץ ובעולם עולה יותר ויותר גברים ונשים מחליטים להתקין תוכנות ריגול על הטלפון הסלולרי של בן / בת הזוג כדי לאמת את החששות שלהם לבגידה. אמנם תוכנות ריגול זמינות באינספור וריאציות ושמות, אך לרובם מכנה משותף. המטרה שלהם היא להוציא דו"ח המספק את כל השיחות שבוצעו מתוך ואל תוך הטלפון הסלולרי, כל הצ'אטים שנעשים על גבי הטלפון הסלולרי (במידה והטלפון פרוץ ברוב המקרים), מיילים שנשלחו או התקבלו מהנייד, תמונות, הודעות סמס וממס, מיקומים ג'י.פי.אס, הקלטת שיחות, חלקן אף יודעות להאזין לכל שיחה שמתבצעת בלייב או להאזין לחלל החדר מבלי שבעל הטלפון בכלל מודע לכך שמאזינים לכל מה שקורה סביבו. תוכנות הריגול עובדות ברוב המקרים במצב שבו האפליקציה מוסתרת מעיני המשתמשים ופועל בשקט ברקע מבלי שהמשתמש בכלל מודע לכך שיש לו תוכנת ריגול בטלפון הנייד. חשוב להבהיר שהתקנת תוכנת ריגול לבן או בת הזוג היא עבירה על חוק האזנות הסתר ומי שהתקין תוכנה כזו עלול למצוא את עצמו במאסר של 3-5 שנים. החוק גמיש יותר כשמדובר בילדים עד גיל 18 כשיש חשש לגבי סמים, אלימות או כל דבר הקשור לבטחונו של הילד/ה. וגם כאן זה שטח אפור וכדאי להיוועץ בעורך דין לפני שמתקינים תוכנות כאלה. הרצון לעקוב אחרי בן/בת זוג במקום לקחת חוקר פרטי ולשלם אלפי שקלים הוא מובן אך לא שווה את המחיר שעלולים לשלם בגין כך מבחינה חוקית. לא זה בלבד שהתקנת תוכנת ריגול אינה חוקית לבן / בת הזוג, אלא שהחומר שמתגלה אף לא קביל בבית המשפט כך שלא תוכלו להשתמש בחומר במקרה של גירושים וניסיון להוכיח אשמת בגידה. סכנות ברשת האינטרנט ובחופש הגדול בפרט.
הסכנות ברשת האינטרנט הן רבות, החל משיימינג, בולינג, סקסטינג, פדופילים ועוד... אלפי הילדים והנוער היוצאים לחופש הגדול, מבלים את רוב שעות היום שלהם מול המחשב או הטלפון הנייד בגלישה באינטרנט, ביוטיוב וברשתות חברתיות. מחקרים רבים מראים שכבר בגיל 8 ילדים נחשפים לפורנו ובחופש הגדול כשהם צמודים כל היום לאינטרנט החשיפה לפורנו גדולה יותר. אחד מכל שלושה ילדים בישראל נחשף להטרדות שיימינג ברשתות החברתיות כמו פייסבוק, וואטסאפ, וייבר ואחרות. ילדות רבות בתקופת הקיץ מבלות בים, בבריכה או בחופשה במלונות, מצטלמות בבגד הים ומעלות אותו לפייסבוק או לאינסטגרם כדי לשתף עם החברות, אבל לא יודעות שחוץ מהחברות והמשפחה יש אלפי פדופילים ברשת שמחפשים תמונות כאלה ומנסים לפתות את הנערות דרך פרופילים מזויפים של נערים בני גילם. הסכנות ברשת האינטרנט וברשתות החברתיות הן רבות ומספיק לחפש בגוגל "סכנות ברשת" כדי למצוא אינספור כתבות בנושא. הורים רבים מודאגים מהמצב בקיץ אך לא יודעים באמת איך להתמודד איתו, כאן ננסה להציע מספר פתרונות: לשמירה על התוכן והאתרים בהם גולשים הילדים ניתן לבצע מספר דברים כדי להבטיח גלישה בטוחה יותר:
לשמירה על הנערים והנערות מפני סכנות ברשת ופדופילים בפרט ניתן להתקין תוכנות ניטור שמטרתם לנטר את הפעילות של הילדים ולהתריע בפני ההורים על פעילות מסוכנת ברשתות החברתיות. ברוב תוכנות הניטור אפשר לקבל התראות על מילות מפתח מוגדרות מראש, מיקומים של הטלפון הנייד, צילומי מסך של הצ'אטים, האתרים בהם הילדים גולשים ועוד. כל אלו מקטינים את רמת הסיכון של הילדים שעלולים ליפול למניפולציה של פדופילים או אנשים אחרים ברשת המסכנים אותם. כדי למצוא תוכנות ניטור למחשב ו/או לנייד חפשו בגוגל "תוכנות ניטור ילדים". יש לא מעט כאלה. כדאי לזכור שהחוק מתיר ניטור ילדים עד גיל 18 בלבד. החופש הגדול נועד לתת לילדים זמן מנוחה מהלימודים וחשוב לשמור שבזמן שהם נהנים מהחופש הגדול, הם עושים זאת בצורה בטוחה ברשת האינטרנט וברשתות החברתיות. פורסם ב - 20/3/2018 שלום, לאור העובדה שלא רבים מבינים את המונחים המסתובבים ברשת היום ננסה בכל פוסט להסביר כמיטב יכולתנו.
סקסטינג היא פעולה של שליחה וקבלה של חומר מיני בעיקר דרך טלפונים ניידים או בשם המוכר סמארטפון. המונח סקסטינג בנוי משני מילים והם "סקס" ו"טקסטינג" שבעצם מדבר על שליחה של טקסטים בין שני אנשים כשהם מעבירים תוכן מיני ולא רק כהודעות אלא גם בצירוף תמונות מיניות או עירום. התופעה הפכה לכר פורה בעיקר מאז צאת מצלמות בטלפון חכמים ורוב האנשים שמשתמשים בזה הם בעיקר גברים / נשים שמפלרטטים זה עם זו ושולחים זה לזו תמונות לפי בקשת הצד השני. האם סקסטינג הוא בשליחה של סמס בלבד? לא למעשה התופעה נפוצה גם באפליקציות כגון וואטסאפ, סנאפצ'אט, קיק. תופעות לוואי של סקסטינג? אחד מהתופעות של סקסטינג היא הלחץ המופעל על נערות קטינות לשלוח תמונות שלהן בעירום תוך שיחה עם נער שהיא מאוהבת בו וזה מפיץ את התמונות בין חברים והתמונה עוברת כמו שדה בוער בין תלמידים בבית הספר. אותה נערה שמאוהבת בנער מוכנה לעשות הכל כדי לא לאבד אותו וברגע של חולשה שולחת לו את מה שהוא מבקש מבלי לחשוב על ההשלכות של מה עלול לקרות עם התמונות האלה יתגלגלו הלאה. ברור שהנער/בחור/גבר שמנהל איתה שיחה מבטיח שהתמונות הן רק לעיניו בלבד ושהוא ימחק אותן אבל בפועל כפי שרואים לא מעט בחדשות התמונות האלה מוצאות את דרכן לטלפונים נוספים ומשם לרשת האינטרנט. התופעה לא מדלגת גם על נערות בוגרות ונשים שמחפשות קשר בצ'אטים ופייסבוק ולא פעם נופלות גם הן לאותה מלכודת של סקסטינג שבה הגבר מהצד השני או הבחור בו היא מאוהבת מבקש ממנה לשלוח לו תמונות עירום שלה והיא מתפתה אחרי שכנועים ושולחת לו את מה שהוא מבקש רק כדי לגלות מאוחר יותר שהוא שיתף את התמונות שלה עם חברים או לאחר שנפרד ממנה דאג שהתמונות יגיעו לרשת האינטרנט. זו תופעה לא נעימה ולכן כדאי לחשוב פעמיים לפני שמתפתים לשתף תמונות אינטימיות עם גברים או נשים שמבקשים מכם לשלוח תמונות עירום שלכם, אף לא יודעים לאן זה עלול להתגלגל. מבחינת הורים, חשוב לשים לב מה הבנות שלכם עושות כשהן בצ'אט והאם הן מודעות לסכנות של סקסטינג אם הן נתקלות בבקשה כזו מצד בנים בכיתה או מישהו שהן דלוקות עליו. קשה מאוד להחזיר את הגלגל לאחור מהרגע שבו מתחילים להתגלגל התמונות וברגע שהן מגיעות לאינטרנט זה כמעט ובלתי אפשרי לעצור אותם מלהתגלגל לא משנה כמה פעמים יורידו אותן מהרשת, איך שהוא מישהו ידאג להעלות אותן מחדש לרשת. מקווה שאתם מבינים היום טוב יותר את המונח סקסטינג ואת ההשלכות השליליות שלו. פורסם ב-22/6/2017 |
מחבר הפוסט: גבריאלמומחה פורנסי בטלפונים ניידים ומחשבים. מומחה באיתור והסרה של אפליקציות ריגול מכל סוג Archives
August 2024
Categories |
סניף ראשי: קרליבך 10 תל אביב (ליד קניון TLV), טל': 03-5787730
Images courtesy of FreeDigitalPhotos.net
|
Website by Urban-Services
|